Vanliga frågor FAQ

Vanliga frågor FAQ

Frågor & svar

Vem är Rino?

Jag är Rino. Det är ett gammalt smeknamn för Carina. 

 

Har jag öppet köp?

Javisst, du har öppet köp inom två veckor. Ingen returrätt på trosor.

 

Skickar du till Norge? 

Javisst, jag skickar gärna till Norge och andra länder! Utlandsfrakt är 199 kr.


Har Rino en fysisk butik?

Ja, i Midsommarkransen i Stockholm. Öppet första lördagen i varje månad samt enl ök på vardagar. Se instagram/fb för senaste information.


Kan jag köpa nu och betala senare?

Ja, i kassan (ej gästkassan) kan du välja Klarna och deras olika alternativ. Jag postar oftast paket två gånger per vecka.


Syr du alla kläder själv?

Jag sydde allt själv tidigare men nu räcker inte tiden till längre. Jag jobbar småskaligt med ett litet företag med fyra sömmerskor i Baltikum. Alla plagg designas av mig.


Hur länge har Rino funnits?

Jag har fascinerats av färger och mönster hela livet och i tonåren sydde jag mina egna kläder. 2007 började jag att sy kläder under namnet Rino. Då enbart av färgglada retrotyger som jag hittade på loppis. Hade en syblogg och sydde även upp plagg på beställning. Rino fick även sin första återförsäljare det året, Cissi och Selma i Stockholm. 


Säljer du dina symönster?

Nej. Mönstren är mina egna och används endast till rinokläder.


Hur ritar du dina tygmönster?

Jag ritar vissa av mina mönster på papper, andra digitalt. Själva mönsterrapporterna gör jag i photoshop eller illustrator. Jag inspireras mycket av 60-70-tal och blir överlycklig av vissa färgkombinationer. 


Är dina tyger miljömärkta?

Mina egna trikåtyger är GOTS-certifierade. Egna linne- och bomullstyger är öko-tex. Inköpta tyger är oftast öko-tex. Alla mina tyger trycks i EU.

Tillbaka till blogg